FØRSTE RIGTIGE BLOG POST

Mit projekt

marts 31, 17 Mille

I slutningen af februar besluttede jeg mig for at ændre mine økonomiske vaner – drastisk. Altså vi taler om at vende på en tallerken, 180 grader og hvad man ellers kan bruge af udtryk. Det gik nemlig op for mig (efter at have set samtlige sæsoner af Luksusfælden på Viaplay), at jeg blev nødt til at ændre mit mønster og mit forhold til penge generelt.Og nu, en måned efter, kan jeg så småt begynde at reflektere over mit projekt. Men før vi kommer så langt, vil jeg lige kort forsøge at fortælle Jer, hvad jeg egentlig har gjort.

Efter at have set det 117ende afsnit af Luksusfælden besluttede jeg mig for lige at lure lidt på, hvordan det stod til på min konto, hvis man fordelte de forskellige udgiftsposter ud over det sidste år, hvor jeg har boet ude. Status var, at det så temmelig skidt ud. Ærligt talt fik jeg et chok over at se, hvor mange penge jeg i gennemsnit har brugt på – især – diverseposten. Jeg begyndte derfor at tænke i nye baner. Så jeg stillede mit “gamle” budget op overfor mit “ønske”-budget og skrev nogle regler ned til mig selv. Resultatet blev således:

skaermbillede-2017-03-31-kl-10-11-39

I dag kan jeg med stor selvtilfredshed fortælle, at det hele er gået langt over forventningerne! Jeg havde ikke troet, at jeg ville være SÅ god. Og hvis nogen havde fortalt mig at kuvertsystemet ville være en god måde at disponere ens madbudget på, så havde jeg grint og rystet på hovedet og tænkt “jaer, det er godt du”. (For at det ikke skal være løgn har min kære mormor forslået det for mig op til flere gange, og ja, det ovenstående scenarie udspillede sig hver gang).

Men nu er jeg altså blevet en del klogere!

Tilbage for marts måned har jeg nemlig formået at have 495,- i overskud på madposten. Og så har jeg endda haft inviteret min kæreste ud at spise. Det har givet mig enormt meget blod på tanden til at fortsætte samme stil. Jeg er helt vild med det her. (Og jeg føler nu, at jeg kan nikke genkendende til den følelse deltagerne har i Luksusfælden, når de modtager gaven fra økonomerne til sidst i programmet – for helt ærligt, så må det føles sådan som jeg har det lige nu).

Så hvis nogen af Jer derude skulle ske at have samme ønske om at få styr på økonomien, så skriv til mig. Jeg føler mig så sindssygt voksen og ansvarlig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØRSTE RIGTIGE BLOG POST